Sensorisk profil

Sensorisk profil

Sensorisk profil – Øget forståelse for barnets adfærd

Det kan være svært at afgøre, hvad det er som gør, at et barn har en bestemt adfærd og om det er barnets handicap, diagnose eller noget helt trejde som spiller ind i adfærden. Barnet kan være meget sensitiv og sky eller meget grænsesøgende og konfliktsskabende. Børn med samme adfærd kan have forskellige årsag til deres adfærd. Der kan derfor være behov for en afklaring af, hvad det eventuelt kan være på spil. En sensorisk profil kan være en del af denne afklaring.

Det kan en sensorisk profil bruges til:

En sensorisk profil giver øget viden om barnets tærskel for at modtage sanseindtryk. Hermed får man en forklaring på barnets reaktioner og adfærd i hverdagen. Den sensoriske profil giver et nuanceret billede af barnets sanseregistrering, bearbejdning og reaktion på sansestimuli. Jeg arbejder ud fra SP2, udarbejdet af Winnie Dunn, PhD, ergoterapeut og professor.

Hvis du har et barn eller arbejder med et barn, der har en adfærd som er problematisk, kan jeg udarbejde en sensorisk profil, som kan give nogle indikationer af, hvad der er på færde og bruges til at pege på mulige tiltag, som kan ændre adfærden.

Børnenes sensoriske profil påvirkes af smerter, traumer og stress i hverdagen. Den sensoriske profil vil derfor ofte skulle uddybes med et mere nuanceret billede af barnets vilkår i hverdagen.

Det siger forældrene:

"Kis har en fantastisk evne til at se tingene fra flere sider og forstår barnet og dets behov. Vores søn synes, at Kis er den, der forstår ham bedst - hun lytter til det han siger og oversætter, så alle forstår hvad han mener. Det kan være rigtig svært for barnet, at sætte ord på. For barnet ønsker bare at være som vennerne. Specielt hvis ens handicap ikke er synligt. Men hun har fået ham åbnet op og ved lige hvordan han har det og hvordan man kan hjælpe ham. Hun ved så meget mht. Ansøgninger til kommunen, hjælp i skole/hjem, uddannelsen. Ærlig talt, jeg tror ikke vi nogensinde finder en med så unik en viden. Hun har for det meste et svar lige med det samme og ellers så finder hun svaret.”

Monika Madsen

"Jeg stod og manglede professionel hjælp udefra, og fik anbefalet Kis. Efter en god snak i telefonen, var jeg overbevist. Kis hjalp mig med at vurdere min boligansøgning, og de papirer jeg hidtil havde modtaget fra kommunen. Hun kom ind fra en helt anden vinkel end den jeg hidtil havde haft, og hun fik talt mig ned fra min hyperstressede tilstand, så jeg kunne se mere nuanceret på situationen og dermed også kommunikere bedre med mine sagsbehandlere. Desuden kunne hun bidrage med både lovtekster og principafgørelser, og med det i hånden, udover hendes vurdering af kommunens hidtidige funktionsbeskrivelse af min søn, så kom vi videre henimod en løsning af vores boligsituation. Jeg kan kun varmt anbefale Kis."

Helle Gaardboe Folden

Kontakt mig for en vurdering af, hvad en sensorisk profil kan bruges til af jer