Kroniske smerter
hos skolebørn

ONLINEKURSUS: Er du lærer, pædagog eller sygeplejerske med kontakt til et barn med kroniske smerter, så er det her kursus til dig.

Det Unikke Barn - Kroniske smerter

Kis Holm Laursen, ergoterapeut

Onlinekursus om kroniske smerter hos skolebørn

Kursets 2 moduler får dig til at stå stærkere i din faglighed, når du har behov for at blive klogere på smerter hos børn, samt støtte barnets smertehåndtering. Når du køber de 2 moduler samlet, får du redskaber inklusive arbejdsdokumenter til at
beskrive barnets smerteniveau, understøtte barnets mestringstrategier samt ideer til handleplan.

Er du forælder til et barn med kroniske smerter? Så vil du også kunne finde relevant viden til at forstå og beskrive dit barns smerter og hjælpe barnet i hverdagen.

Køb begge moduler og arbejdsdokumenter samlet for 900,00 kr. lige her:

"Når man ”arbejder” med børn, genkender man mange af de problematikker I beskriver. Der er meget relevant stof i kurserne. I kommer med mange gode løsningsforslag til at tale med og hjælpe barnet."

Mads, skolelærer

"Jeg fik meget ud af webinarerne. Det var utrolig informativt, nemt at forstå, men især var redskaberne til at hjælpe barnet særligt gode. Det er vigtigt, at man har noget at trække på, når man som fagperson står i den anden ende og har med børnene at gøre til dagligt. Mine bedste anbefalinger herfra".

Anja Kierstein Jepsen, lærer, Aarhus Privatskole

Pris 900 kr.

Modul 1

Modul 1 om Kroniske smerter hos skolebørn giver dig en indføring i, hvad smerte er samt en øget forståelse for barnets smerteproblematik. Modulet beskriver barnets reaktioner på smerter, og hvordan du kan aflæse barnets smerteniveau. Herunder hvordan smerten kan komme forskelligt til udtryk afhængigt af barnet og miljøet omkring barnet.

Hvis du ikke har behov for hele pakken, men kun vil have et af modulerne eller det skriftlige materiale kan du bestille det her:

Pris 500 kr.

Modul 2

Modul 2 om Kroniske smerter hos skolebørn sætter fokus på, hvordan du kan støtte barnets smertemestring i hverdagen. Du får viden om, hvordan du kan understøtte barnets følelsesmæssige, fysiske og kognitive reaktioner på smerten. Du vil få redskaber til at italesætte barnets smerte og lave en handlingsplan for at hjælpe barnet med at mestre smerterne såvel i skoleregi som i hjemmet.

Pris 500 kr.

Til dig, der kun ønsker arbejdsdokumenterne

Arbejdsdokumenterne kan bruges, når man har set kurserne eller på anden vis har en særlig viden om kroniske smerter hos skolebørn.

Dokumenterne består af guide til beskrivelse og handleplan til det enkelte barn. Du får også forslag til smerteskema, ressourcekort, forslag til aktiviteter til regulering af barnets nervesystem samt en guide til kognitiv støtte af barnet.

Pris 500 kr.

podcasts_det unikke barn

Charlotte Jensen, psykolog

Andre har sagt:

”Det er meget let forståeligt materiale. Det er til at overskue, da det er så fine afsnit og inddelinger I har på det hele. Det gør det meget nemmere at holde fokus, og få taget brugbare notater om emnerne. Kan kun sige at jeg synes, det er et rigtig fint, kursus. Der er dog visse guld korn der fortjener endnu større ros, fra os fordi det er noget der er vigtig for vores søn og i vores hverdag.

 Afsnittet om camouflerede smerter er virkelig rigtig godt, og meget vigtigt.  Eksemplet med tysk er spot on. Det er dejligt i konstant gennem det hele holder fast i at børn taler sandt, og at det ikke er smerterne der ændrer sig i løbet dagen, men barnets udtrætning og overskud til at mestre smerterne, og være i dem.

Gennemgangen af nerve systemet er rigtig godt forklaret på en måde der er let selv for faderen her i huset, der er smed, og knap så meget inde i alt muligt.

I forhold til samarbejde, omkring børn og smerter, så er 6/9 tallet virkelig bare genialt. Det kan virkelig være rigtig svært både at være forældre og fagperson, i sådan et samarbejde. Hvilket kan være et meget stort emne.”

Per og Sidsel – forældre til dreng med kroniske smerter.

”Efter at have set Charlotte og Kis online kursus vedr. kroniske smerter hos skolebørn, må jeg bare sige at jeg sidder med en stor lettelse, en lettelse der bestemt skaber noget ro hos mig, en ro som kan være med til at fremme det gode samarbejde med lærerne, pædagogerne og andre fag personer, så vi i fællesskab kan skabe de bedste rammer og muligheder for mine børn.”

Louisa Jensen, næstformand, Gigtramte Børns Forældreforening

”Med dette webinar føler jeg mig godt klædt på til at imødekomme og håndtere et barn med kroniske smerter i skolen. Teorien bag bliver formidlet på en forståelig måde, og værktøjerne jeg kan tage med derfra er meget håndgribelige”

Sinna Søvsø Flyvholm, lærer, Århus Privatskole