Podcasts, jeg har deltaget i

Podcasts, jeg har deltaget i

Psykologen i øret

Kis Laursen om stress pga. børn, der kræver noget særligt

“Det er ikke for ingenting, at forskere nogle gange vælger mødre med syge børn, når de skal forske i kronisk stress. Det er voldsomt krævende. Livet stiller os nogle gange opgaver, vi ikke føler, vi kan klare. Sådan kan det føles, når man får et barn, der kræver noget ud over det sædvanlige.”

Af Birgitte Sølvstein, Psykologen i øret

Hør også Det Unikke Barns egne podcasts

"Ham kan vi da ikke have"

Lyt til fortællingen om den første kaotiske tid, når barnet får et svært handicap, sjælden diagnose eller kronisk sygdom.

"At få det bedste ud af det"

Efter en kaotisk start skal forældrene skabe en hverdag med barnet og de anderledes vilkår end, de havde forestillet sig.

"500 personer og mange flere"

Der er mange fagpersoner rundt om barnet med et svært handicap, en sjælden diagnose eller en kronisk sygdom.

"At betale prisen"

Det har en pris, både økonomisk og personligt, at få et barn med et svært handicap, en sjælden diagnose eller en kronisk sygdom. Forældrene fortæller her betydningen.

"Jeg gider ikke mere"

Det kan kræve næsten overnaturlige fysiske og psykiske kræfter af forældrene, at leve i en hverdag med et barn med svært handicap, sjælden diagnose eller kronisk sygdom.

"Mit hjerte stopper ikke med at slå"

Angsten for at barnet skal dø og tankerne omkring at ønske døden for sit barn er svær at snakke om. I denne episode lukker forældrene os ind i deres følelser.