Podcast

“Mit hjerte stopper ikke med at slå”

podcasts_det unikke barn
Af Kis Laursen, handicapkonsulent og ergoterapeut,
Redaktør og producer: Rikke Gottfredsen
Omslagskunst: Tina Sørensen
Musik: ”Spring Queen” af Dew Light

“Mit hjerte stopper ikke med at slå”

Angsten for at barnet skal dø og tankerne omkring at ønske døden for sit barn er svær at snakke om. I denne episode lukker forældrene os ind i deres følelser og tanker om døden.

De 4 børn med handicap, diagnose og sygdom i denne Podcast serie har alle en sjælden diagnose som giver dem meget forskellige funktionsniveau. Fælles for de 4 børn og deres forældre er, at de har flere gange været ude og stå på kanten af livet.

Forældre fortæller om hvilke tanker de har om døden for deres barn og dem selv. De fortæller om at elske deres barn højt og samtidig ønske døden, og om ikke at ønske at barnet for enhver pris skal overleve. De lukker os ind i angsten og styrken i at tage beslutninger på sit barns vegne. Forældrene fortæller om hvor ofte de tænker på døden og hvordan de lever en hverdag med risiko for at barnet dør, hvis forældrene handler forkert eller overser et symptom. Forældrene fortæller også om hvordan barnets død måske også kan åbne op til en anden hverdag med andre muligheder. Fortællingerne i denne episode er fortalt med et åbent hjerte og megen skrøbelighed, og jeg håber, at du vil lytte til forældrene med samme åbne og kærlige hjerte.